Passie voor smaak sinds 1953

WIJNFLESSENHOMEPAGE

Great Wines

Meer dan 500 wijnen,in alle prijsklassen en van alle wijnstreken, onze leidraad is kwaliteit !

Nu winkelen
WHISKYFLESSENHOMEPAGE

Fabulous Spirits

Een fenomenale selectie van Spirits, meer dan 250 malts, 70 soorten rum en meer dan 80 Gins !

Nu winkelen
geschenken

Geschenken

Ontdek onze mooiste geschenken in wijn en spirits !

Nu winkelen

Onze hartendieven nu aan lockdown prijzen!

Druif: Gamay

Streek: AOC Morgon, Beaujolais, France

Stijl: Fijne, fruitige rode wijn.

Proefnotitie: Fraaie, volle rode wijn met de geur van rijp rood fruit en een zuivere, volle, maar evenwichtige smaak. Lichte tannine en een fris zuurtje in de afdronk.

De mooie Morgon, een ‘cru’ uit de Beaujolais, past helemaal in de trend van zuivere, fruitrijke wijnen zonder houtrijping en een bescheiden alcoholgehalte. Desondanks is het geen publiekslieveling, maar een echte ‘liefhebberwijn’.

Het huis: Jean Paul Brun is de eigenzinnige en veel besproken wijnmaker en eigenaar van het familiedomein Terres Dorées in het zuiden van de Beaujolais. Hij maakt authentieke, ongekunstelde wijn met een grote zuiverheid in geur en smaak en een bescheiden alcoholgehalte. Brun wijkt af van de gangbare methoden in de streek. Hij gebruikt bijvoorbeeld natuurlijke gisten die op zijn domein ‘in de lucht hangen’ in plaats van industrieel geproduceerde gist. Ook technieken zoals macération carbonique en thermovinificatie die aan de basis liggen van de snoepjeswijnen die we kennen als "le Beaujolais Nouveau" laat hij links liggen. Mede door het harde werk van Jean Paul Brun, is de Beaujolais nu terug aantrekkelijk voor de wijnliefhebber en topsommeliers!

Hier proef je de puurste vorm van het frisse fruit en het aromatische potentieel van de gamay. Licht, speels maar met karakter en structuur. De wijnen zijn vol en sappig, kortom elke slok vraagt naar meer…

Magistraal en dikwijls vergeten zijn de witte wijnen. Deze komen in 2 versies, licht en fris voor zijn “Gewone” blanc en zijn cuvée “Fut” die met de betere witte wijnen van de Côte de Beaune kan wedijveren.

Wijnmagazine Proefschrift:
De wijnen zijn echter allesbehalve 'Parkeriaanse blockbusters' in de vorm van veel kleur, veel alcohol, veel hout en veel materie. Ze munten uit in verteerbaarheid, lichtvoetigheid en de puurste druivenexpressie.

foodwinePittige voorgerechten, kruidige vleesschotels.

Jean-Paul Brun Morgon 2021-22 75cl
€19.50

Druif: Chardonnay

Streek: AOC Beaujolais Blanc, France

Stijl: Volle, elegante, topwijn!

Proefnotitie: Jean-Paul Brun maakt een verbluffend mooie wijn die veel dure witte Bourgognes in verlegenheid brengt. De handgeplukte chardonnaydruiven komen van Bruns beste percelen. Ze ondergaan de ‘vinification bourguignonne’: gisting in eikenhouten fusten van minimaal één jaar oud én bâtonnage (het rijpen op en rondroeren van gistresten). Het resultaat is een complexe, volle droge witte Beaujolais, met een discreet aroma van eiken en veel finesse. Opvallend is de doordrinkbaarheid voor een wijn met zoveel smaak. Dat komt onder meer omdat Jean-Paul Brun geen chaptalisatie toepast - een proces waarbij suiker aan aan het nog niet gistende druivensap wordt toegevoegd om zo een hoger alcoholpercentage te bereiken. Deze markante wijnmaker gelooft bovendien vrijwel vanzelfsprekend in de positieve eigenschappen van natuurlijke gist en beperkt filtering en klaring tot een minimum. Een wijn met weinig opsmuk dus, maar met des te meer karakter.

Het huis: Jean Paul Brun is de eigenzinnige en veel besproken wijnmaker en eigenaar van het familiedomein Terres Dorées in het zuiden van de Beaujolais. Hij maakt authentieke, ongekunstelde wijn met een grote zuiverheid in geur en smaak en een bescheiden alcoholgehalte. Brun wijkt af van de gangbare methoden in de streek. Hij gebruikt bijvoorbeeld natuurlijke gisten die op zijn domein ‘in de lucht hangen’ in plaats van industrieel geproduceerde gist. Ook technieken zoals macération carbonique en thermovinificatie die aan de basis liggen van de snoepjeswijnen die we kennen als "le Beaujolais Nouveau" laat hij links liggen. Mede door het harde werk van Jean Paul Brun, is de Beaujolais nu terug aantrekkelijk voor de wijnliefhebber en topsommeliers!

Hier proef je de puurste vorm van het frisse fruit en het aromatische potentieel van de gamay. Licht, speels maar met karakter en structuur. De wijnen zijn vol en sappig, kortom elke slok vraagt naar meer…

Magistraal en dikwijls vergeten zijn de witte wijnen. Deze komen in 2 versies, licht en fris voor zijn “Gewone” blanc en zijn cuvée “Fut” die met de betere witte wijnen van de Côte de Beaune kan wedijveren.

Wijnmagazine Proefschrift:
De wijnen zijn echter allesbehalve 'Parkeriaanse blockbusters' in de vorm van veel kleur, veel alcohol, veel hout en veel materie. Ze munten uit in verteerbaarheid, lichtvoetigheid en de puurste druivenexpressie.

foodwineGegrilde kreeft of tarbot.

Jean-Paul Brun Beaujolais Blanc Fut 2021-22 75cl
€22.30

Druif: Gamay

Streek: AOC Saint Amour, Beaujolais, France

Stijl: Fijne, krachtige rode wijn.

Proefnotitie: Het lijkt wel of alles wat Jean Paul Brun aanraakt in goud verandert. De uiterst toegewijde wijnmaker van Terres Dorées heeft een gevestigde reputatie vanwege zijn Bourgondisch gemaakte rode én witte Beaujolais. Deze prachtige, subtiele Saint-Amour vormt daar geen uitzondering op.

Saint-Amour is de meest noordelijk gelegen cru van de streek. De gamaydruiven zijn afkomstig van zo’n 50 jaar oude stokken. Ze staan aangeplant op een granieten bodem, wat de uiteindelijke wijn een bijzonder karakter geeft.

Na de handmatige oogst worden de druiven nog eens grondig gesorteerd en ontsteeld. Vervolgens vergist Brun de gamay met behulp van de natuurlijke gisten aanwezig op de schillen van de druif. Om het intense, pure fruitkarakter te behouden, rijpt de wijn tot slot niet in houten, maar betonnen vaten.

Het eindresultaat is verbluffend. Alleen al de geur: een intens parfum van vers rood fruit, aangevuld met florale, aardse en peperige tonen. En dan de smaak: superpuur fruit, een ragfijne, maar toch ook krachtige structuur, levendig frisse zuren en een complexe, lange afdronk.

Het huis: Jean Paul Brun is de eigenzinnige en veel besproken wijnmaker en eigenaar van het familiedomein Terres Dorées in het zuiden van de Beaujolais. Hij maakt authentieke, ongekunstelde wijn met een grote zuiverheid in geur en smaak en een bescheiden alcoholgehalte. Brun wijkt af van de gangbare methoden in de streek. Hij gebruikt bijvoorbeeld natuurlijke gisten die op zijn domein ‘in de lucht hangen’ in plaats van industrieel geproduceerde gist. Ook technieken zoals macération carbonique en thermovinificatie die aan de basis liggen van de snoepjeswijnen die we kennen als "le Beaujolais Nouveau" laat hij links liggen. Mede door het harde werk van Jean Paul Brun, is de Beaujolais nu terug aantrekkelijk voor de wijnliefhebber en topsommeliers!

Hier proef je de puurste vorm van het frisse fruit en het aromatische potentieel van de gamay. Licht, speels maar met karakter en structuur. De wijnen zijn vol en sappig, kortom elke slok vraagt naar meer…

Magistraal en dikwijls vergeten zijn de witte wijnen. Deze komen in 2 versies, licht en fris voor zijn “Gewone” blanc en zijn cuvée “Fut” die met de betere witte wijnen van de Côte de Beaune kan wedijveren.

Wijnmagazine Proefschrift:
De wijnen zijn echter allesbehalve 'Parkeriaanse blockbusters' in de vorm van veel kleur, veel alcohol, veel hout en veel materie. Ze munten uit in verteerbaarheid, lichtvoetigheid en de puurste druivenexpressie.

foodwineLam en gevogelte.

Jean-Paul Brun Saint-Amour 2021-22 75cl
€22.50

Druif: Gamay

Streek: AOC Moulin a Vent, Beaujolais, France

Stijl: Fijne, krachtige rode wijn.

Proefnotitie: Helderrood van kleur; fruitig en kruidig van geur met nuances van fris rood fruit en aardse tonen. De smaak zet soepel in, is evenwichtig en eindigt met een milde tannine in de afdronk. Deze Moulin-à-Vent lijkt in veel opzichten meer op een serieuze Bourgogne dan op wat veel mensen verwachten van een Beaujolais. Dat heeft iets te maken met de cru Moulin-à-Vent, die bekend staat om z’n doorgaans krachtige stijl, maar vooral ook met de wijnmaker, Jean-Paul Brun. Anders dan veel andere producenten in de Beaujolais, maakt Brun zijn wijnen precies zoals ze dat in de noordelijkere Bourgogne doen. De pinot noir maakt hier alleen plaats voor gamay. Dat doet hij ook nog eens op zeer puristische wijze door gebruik van uitsluitend druifeigen gisten.

Het huis: Jean Paul Brun is de eigenzinnige en veel besproken wijnmaker en eigenaar van het familiedomein Terres Dorées in het zuiden van de Beaujolais. Hij maakt authentieke, ongekunstelde wijn met een grote zuiverheid in geur en smaak en een bescheiden alcoholgehalte. Brun wijkt af van de gangbare methoden in de streek. Hij gebruikt bijvoorbeeld natuurlijke gisten die op zijn domein ‘in de lucht hangen’ in plaats van industrieel geproduceerde gist. Ook technieken zoals macération carbonique en thermovinificatie die aan de basis liggen van de snoepjeswijnen die we kennen als "le Beaujolais Nouveau" laat hij links liggen. Mede door het harde werk van Jean Paul Brun, is de Beaujolais nu terug aantrekkelijk voor de wijnliefhebber en topsommeliers!

Hier proef je de puurste vorm van het frisse fruit en het aromatische potentieel van de gamay. Licht, speels maar met karakter en structuur. De wijnen zijn vol en sappig, kortom elke slok vraagt naar meer…

Magistraal en dikwijls vergeten zijn de witte wijnen. Deze komen in 2 versies, licht en fris voor zijn “Gewone” blanc en zijn cuvée “Fut” die met de betere witte wijnen van de Côte de Beaune kan wedijveren.

Wijnmagazine Proefschrift:
De wijnen zijn echter allesbehalve 'Parkeriaanse blockbusters' in de vorm van veel kleur, veel alcohol, veel hout en veel materie. Ze munten uit in verteerbaarheid, lichtvoetigheid en de puurste druivenexpressie.

foodwineKruidige vleesgerechten.

Jean-Paul Brun Moulin a Vent 2021-22 75cl
€21.70

Subcategorieën

Ontvang onze Nieuwsbrief

Vul hier uw mail adres in en blijf op de hoogte van onze promoties en degustaties
captcha