Volgende Whiskyclub Tastings 
Dinsdag 17 december Koksijde
Donderdag 19 december De Haan 

 

Met groot genoegen nodigen we jullie uit voor de laatste tasting van 2024. Graag willen we jullie bedanken om telkens zo talrijk aanwezig te zijn op onze degustaties. 

Voor de laatste tasting van 2024 hebben we een vrij diverse en exclusieve selectie gemaakt. Als er nieuwe distilleerderijen worden geopend zijn wij natuurlijk steeds benieuwd naar wat er uitendelijk in onze glazen zal belanden. Wel in deze tasting zitten er 2 single Malts van distilleerderijen die hun eerste releases hebben gebotteld. Uit de nieuwe Roseisle distillery proeven we de special release 2024 en ook op Islay is er onlangs een nieuwe distillery geopend : Ardnahoe, die ook nu hun eerste flessen op de markt hebben losgelaten.

Enkele klassieke toppers mogen natuurlijk niet ontbreken, daarom ontkurken we enkele flessen uit de Fauna & Flora Series van Diageo, zeldzame bottelingen die altijd verbazen...Je leest het, een programma om in stijl het jaar af te sluiten.

Uiteraard sluiten we de avond af met een "Surprise bottle",  die zoals steeds blind zal worden geproefd.

Op het einde van de tasting geven we gezamenlijk elke whisky een score.
Onze leuze : we proeven ernstig maar we nemen onszelf nooit ernstig. Deze avonden zijn vooral gezellig en leuk ! 

Laat ons samen genieten van deze laatste proeverij van het jaar, waar we niet alleen schitterende whisky's proeven, maar ook proosten op het succes van onze whiskyclub en de leuke momenten die we hebben gedeeld.

Op naar een nieuw jaar vol boeiende ontdekkingen!

 

Programma :

Blair Athol 12 Years (Flora & Fauna) 43°
Dailuaine 16 Years (Flora & Fauna) 43° 
Benrinnes 15 Years (Flora & Fauna) 43° 

Roseisle 12 Years Special Release 2024 55.6° 
Duncan Taylor Octave Bunnahabhain 2014 - 9Y - 53.9° PS
Ardnahoe Infinite Loch 50°

+SURPRISE

 
 
De geproefde flessen kunnen na de proeverij worden aangekocht aan een promoprijs.(zonder verplichting)

Mensen die graag de whisky's hadden geproefd, maar niet kunnen aanwezig zijn kunnen samples van 2cl laten reserveren.

 

Makkelijk inschrijven:

Via mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Via Webshop: klik hier

 
 
Klik hier om uw inschrijving te controleren. Wordt dagelijks aangepast ( na 19u )

 

Waar :
De Haan: het Galjoen om 20u, Vosseslag 19
Koksijde: Vinarchist om 20u, Zeelaan 226 (Naast Ambrosius)

prijs : € 35

Groetjes

Bruno en Patrick

Zijn reeds ingeschreven:

Koksijde  De Haan
 Dirk Lecoutere (1) 
 Luc Debrock
Dirk Lecoutere (2)
 Roger Longhorn
Frank Mens  Filip Verbeke
Yves Van Camp
 Daniel Liekens
 Guido Vanherberghen  
Fred Vansteenkiste  
Mieke Vansteenkiste  
Johan Verhoeven  
 Guy Verschaeren  

 Johan Zwaenepoel

 
Matthias Zwaenepoel  Samples
 Dirk Van Speybroeck  
 Paul Colson  
   
   
   
   
   
   
   
   
 
 

 

De Belgische zomer is alvast goed begonnen, komende week mogen we ons aan een heuse hittegolf verwachten. Dus zien wij het als onze plicht om jullie te voorzien van verfrissing. Afkoelen en rustig aan doen is de boodschap. En daar hebben wij nu toch de beste methode voor gevonden. Wie aan zomer denkt, denkt aan rosé. Wij selecteerden onze beste rosés en bieden ze deze week aan in promotie !

Hou je niet van rosé? Super tip: we selecteerden deze rode wijn om koel te drinken. Volledig natuurlijk gevinifieerd zonder toegevoegde sulfieten en een heerlijke dorstlesser met dit warme weer. 

Benieuwd naar de zomerprijzen? Lees hier alvast meer of breng ons een bezoekje in de winkel. 

Promoties geldig tot 21 juli 2022 of tot uitputting voorraad.


 

Toen ik eind april 2022 ( de eerste bezoeken sinds de covid lockdown) enkele distilleerderijen bezocht in Noord-Schotland, hadden we prachtig warm weer, wat op zich al vermeldenswaardig is voor een trip naar Schotland. Maar toen ik naar het weer informeerde bij de managers van de distilleerderijen vertelden ze mij toch een eerder onrustwekkend verhaal : afgelopen winter was uitzonderlijk warm, met bijna geen vorst, en vorig jaar moesten enkele distilleerderijen hun productie tijdelijk stoppen door een gebrek aan water. Dit was sinds mensenheugenis niet gebeurd en dus héél uitzonderlijk.  Reden genoeg dus om wat verder te vragen naar de invloed van klimaatverandering in de Schotse Whisky industrie.

Om whisky te produceren heb je in principe 3 zaken in grote hoeveelheden nodig : Water, energie en graan (Gerst). Je voelt de bui al hangen… Energie (versta gas) is het afgelopen jaar meer dan verdubbeld in prijs, graan wordt door de oorlog in Oekraïne en droogte alom ook peperduur en als ze dan ook nog eens water tekortkomen, dan beginnen ook de Schotten eens na te denken over hun ecologische voetafdruk.

Een pionier in dit ecologisch whisky produceren is de jonge Schotse distilleerderij Nc’nean, die behaalde onlangs als eerste distilleerderij in het VK een netto-nul-koolstofvoetafdruk voor haar on-site activiteiten. Dit is geen marketingstunt maar werd vastgesteld en gecertifieerd in een onafhankelijk gecontroleerd onderzoek.

De naam Nc’nean deed een belletje bij me rinkelen en ik ging op zoek naar een uitgave van vorig jaar van Whisky-magazine, waar een mooi artikel over dit project werd gepubliceerd. (klik hier voor het artikel) Toen daarenboven bleek dat de whisky heel erg lekker smaakt, hebben wij van Ambrosius onmiddellijk enkele dozen van deze uitzonderlijke Malt besteld. Deze zijn vanaf nu te koop in onze zaak of via de webshop. 

Nc Nean Organic Single Malt Whisky 46% 70cl

 

Facebook

Ontvang onze Nieuwsbrief

Vul hier uw mail adres in en blijf op de hoogte van onze promoties en degustaties
captcha