Met groot genoegen nodigen we jullie uit voor de laatste tasting van 2023. Graag willen we jullie bedanken om telkens zo talrijk aanwezig te zijn op onze degustaties. 

Voor de laatste tasting hebben we een vrij diverse selectie gemaakt. We 'reizen af' naar Patagonie voor een whisky gedistilleerd in een distilleerdij opgericht door Welshman. Een leuk uitwisselingsproject tussen Penderyn en La Alanza.

Ook heeft Chateau du Breuil (calvados) een whisky gelanceerd: Le Breuil Finition Sherry Oloroso. We zijn samen met jullie zeer benieuwd om deze te proeven.

Enkele klassieke toppers mogen natuurlijk niet ontbreken, daarom ontkurken we enkele Wilson&Morgan bottelingen alsook een Glen Scotia Double Cask die onlangs nog volgende prijs kreeg: World Whiskies Awards '23: Best Campbeltown Single Malt.

Je leest het, een programma om U tegen te zeggen.

Programma :
Penderyn Patagonia 43%
Wilson & Morgan Benrinnes 2011-2022 PX Finish 46%
Le Breuil “Finition Sherry Oloroso” 46% 
Glen Scotia Double Cask 46%
Elements of Islay Sherry Blended Malt 54.5%
Wilson & Morgan Caol Ila 2010-2020 Traditional Oak 60.1%
+SURPR
ISE

Uiteraard sluiten we de avond af met een "Surprise bottle",  die zoals steeds blind zal worden geproefd.


Op het einde van de tasting geven we gezamenlijk elke whisky een score.
Onze leuze : we proeven ernstig maar we nemen onszelf nooit ernstig. Deze avonden zijn vooral gezellig en leuk ! 

Laat ons samen genieten van deze laatste proeverij van het jaar, waar we niet alleen schitterende whisky's proeven, maar ook proosten op het succes van onze whiskyclub en de leuke momenten die we hebben gedeeld.

Op naar een nieuw jaar vol boeiende ontdekkingen!

Waar :
De Haan: het Galjoen om 20u, Vosseslag 19
Koksijde: Vinarchist om 20u, Zeelaan 226 (Naast Ambrosius)

prijs : € 35

Groetjes

Bruno en Patrick

Zijn reeds ingeschreven:

Koksijde  De Haan
 Cynthia  Elsje
 Serge  Peter
 Johan Zwaenepoel  Marleen
 Matthias Zwaenepoel  Jef
 Bernard Ryngaert  Roger Longhorn
 George Bernard  Filip
 Quintyn  Hendrik
 Marc Buyse  
 Joeri Poublon  
 Marc Roenen  
 Paul Colson  
 Magda Colson  
 Johan Verhoeven  
 Anne-Sophie Van Hee  
 Christine de Clerck  
 Guy Verschaeren  
   
   
   
   
   
 Samples  
 Pieter Struelens  
   
 
 

 

L'été Belge a bien débuté, la semaine prochaine nous pouvons nous attendre à une véritable vague de chaleur. La canicule a ceci de bon qu’elle peut en amener certains à modifier leur perception du rosé. Incités par la chaleur à rechercher la fraîcheur d’un flacon servi à basse température, les plus réticents découvrent depuis quelques années, que certaines cuvées de vins rosés sont en réalité de grande qualité. Les amateurs, eux, le savaient depuis longtemps …
Découvrez notre sélection des vins rosés actuellement en promotion.

Vous n'aimez pas le rosé? Super conseil: nous avons sélectionné ce vin rouge à boire frais, entièrement vinifié naturellement sans sulfites ajoutés et un délicieux désaltérant avec ce temps chaud. 

 

Curieux de connaître les prix de l'été? Pour en savoir plus, cliquez ici ou rendez-nous visite à la boutique. 

Promotions valables jusqu’au 21 juillet 22 ou épuisement du stock.

Toen ik eind april 2022 ( de eerste bezoeken sinds de covid lockdown) enkele distilleerderijen bezocht in Noord-Schotland, hadden we prachtig warm weer, wat op zich al vermeldenswaardig is voor een trip naar Schotland. Maar toen ik naar het weer informeerde bij de managers van de distilleerderijen vertelden ze mij toch een eerder onrustwekkend verhaal : afgelopen winter was uitzonderlijk warm, met bijna geen vorst, en vorig jaar moesten enkele distilleerderijen hun productie tijdelijk stoppen door een gebrek aan water. Dit was sinds mensenheugenis niet gebeurd en dus héél uitzonderlijk.  Reden genoeg dus om wat verder te vragen naar de invloed van klimaatverandering in de Schotse Whisky industrie.

Om whisky te produceren heb je in principe 3 zaken in grote hoeveelheden nodig : Water, energie en graan (Gerst). Je voelt de bui al hangen… Energie (versta gas) is het afgelopen jaar meer dan verdubbeld in prijs, graan wordt door de oorlog in Oekraïne en droogte alom ook peperduur en als ze dan ook nog eens water tekortkomen, dan beginnen ook de Schotten eens na te denken over hun ecologische voetafdruk.

Een pionier in dit ecologisch whisky produceren is de jonge Schotse distilleerderij Nc’nean, die behaalde onlangs als eerste distilleerderij in het VK een netto-nul-koolstofvoetafdruk voor haar on-site activiteiten. Dit is geen marketingstunt maar werd vastgesteld en gecertifieerd in een onafhankelijk gecontroleerd onderzoek.

De naam Nc’nean deed een belletje bij me rinkelen en ik ging op zoek naar een uitgave van vorig jaar van Whisky-magazine, waar een mooi artikel over dit project werd gepubliceerd. (klik hier voor het artikel) Toen daarenboven bleek dat de whisky heel erg lekker smaakt, hebben wij van Ambrosius onmiddellijk enkele dozen van deze uitzonderlijke Malt besteld. Deze zijn vanaf nu te koop in onze zaak of via de webshop. 

Nc Nean Organic Single Malt Whisky 46% 70cl

 

Facebook

recevez nos courriels

Remplissez votre adresse e-mail et recevez des promotions, des offres personnalisées, des conseils et des invitations à des événements, selon vos goûts et vos intérêts.
captcha