Volgende Whiskyclub Tastings 
Dinsdag 9 mei Koksijde
Donderdag 11 mei De Haan 
 

Beste Whiskyliefhebbers,

Na een koud voorjaar, (waar blijft dat lentegevoel toch?),waar we de zonnige dagen op één hand konden tellen, dachten we dat een stevige opwarmer van de innerlijke mens meer dan nodig is. Daarom hebben we gezocht en gespeurd doorheen het aanbod van Schotse klassiekers om jullie een leuke whiskyavond te bezorgen.


We starten de avond met enkele klassieke bottelingen uit de Benriach Distillery. We laten de Classic 10, de Smoke season en de Benriach Smoky ons pallet opwarmen, vervolgen doen we met de gloednieuwe Glenallachie 10 Virgin Oak (spanish Oak) en we eindigen met 2 mooie bottelingen uit de stal van  Hunter Laing . Een zachte Hepburns Choice Auchentoshan 2001 en Hepburns Choice Speyburn 2006 Sherry cask.  

Uiteraard gaan we jullie niet naar huis sturen zonder een klepper en daarom is onze surprise bottle een verrassing van formaat.

Het programma ligt zo goed als vast, maar nog niet alle Whisky's zijn aangekomen, dus vergeef ons een last-minute wijziging als deze zich opdringt.

Programma :

Benriach The Original Ten 43%
Benriach The Smoky Ten 46 %
Benriach The Smoke Season 52.8%

Glenallachie 10 Years Spanish Virgin Oak  48%

Hepburns Choice Auchentoshan 2001 46%
Hepburns Choice Speyburn 2006 Sherry cask 46%

+SURPRISE  


.

Op het einde van de tasting geven we gezamenlijk elke whisky een score.
Onze leuze : we proeven ernstig maar we nemen onszelf nooit ernstig. Deze avonden zijn vooral gezellig en leuk ! 

De geproefde flessen kunnen na de proeverij worden aangekocht aan een promoprijs. ( zonder verplichting ).Mensen die graag de Whisky's hadden geproefd, maar niet kunnen aanwezig zijn kunnen samples van 2cl laten reserveren.

 

Makkelijk inschrijven door hier te klikken. (via mail ) gelieve te vermelden of je kiest voor Koksijde of de Haan en het aantal personen.

 ​of

inschrijven en betalen via de webshop.

 

Waar :
De Haan: "het Galjoen" om 20u in het Galjoen, Vosseslag 19, 8420 De Haan.

Koksijde om 20u wijnbar Vinarchist , zeelaan 226, 8670 Koksijde ( Naast Ambrosius)

prijs :30€

 Zijn reeds ingeschreven :

KOKSIJDE DE HAAN
 Mieke en Fred Vansteenkiste  Patrick Stagier (2p)
 George Bernard

 Daniel Liekens (2p)

 Yves Van Camp
 Roger Longhorn 
 Frank Mens  Jef
 Sandra Claeys (2p)  Hendrik
 Geert (6p)

 Filip (samples)

 Dervoigne Guy (2p)  Mireille
 Marc Roenen  Elsje
 Bernard Ryngaert  
 Guy Verschaeren  
 Koen Stratsaert  
 Nico Vanderstraeten  

 

 
   
   
   
   
   
   
   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

L'été Belge a bien débuté, la semaine prochaine nous pouvons nous attendre à une véritable vague de chaleur. La canicule a ceci de bon qu’elle peut en amener certains à modifier leur perception du rosé. Incités par la chaleur à rechercher la fraîcheur d’un flacon servi à basse température, les plus réticents découvrent depuis quelques années, que certaines cuvées de vins rosés sont en réalité de grande qualité. Les amateurs, eux, le savaient depuis longtemps …
Découvrez notre sélection des vins rosés actuellement en promotion.

Vous n'aimez pas le rosé? Super conseil: nous avons sélectionné ce vin rouge à boire frais, entièrement vinifié naturellement sans sulfites ajoutés et un délicieux désaltérant avec ce temps chaud. 

 

Curieux de connaître les prix de l'été? Pour en savoir plus, cliquez ici ou rendez-nous visite à la boutique. 

Promotions valables jusqu’au 21 juillet 22 ou épuisement du stock.

Toen ik eind april 2022 ( de eerste bezoeken sinds de covid lockdown) enkele distilleerderijen bezocht in Noord-Schotland, hadden we prachtig warm weer, wat op zich al vermeldenswaardig is voor een trip naar Schotland. Maar toen ik naar het weer informeerde bij de managers van de distilleerderijen vertelden ze mij toch een eerder onrustwekkend verhaal : afgelopen winter was uitzonderlijk warm, met bijna geen vorst, en vorig jaar moesten enkele distilleerderijen hun productie tijdelijk stoppen door een gebrek aan water. Dit was sinds mensenheugenis niet gebeurd en dus héél uitzonderlijk.  Reden genoeg dus om wat verder te vragen naar de invloed van klimaatverandering in de Schotse Whisky industrie.

Om whisky te produceren heb je in principe 3 zaken in grote hoeveelheden nodig : Water, energie en graan (Gerst). Je voelt de bui al hangen… Energie (versta gas) is het afgelopen jaar meer dan verdubbeld in prijs, graan wordt door de oorlog in Oekraïne en droogte alom ook peperduur en als ze dan ook nog eens water tekortkomen, dan beginnen ook de Schotten eens na te denken over hun ecologische voetafdruk.

Een pionier in dit ecologisch whisky produceren is de jonge Schotse distilleerderij Nc’nean, die behaalde onlangs als eerste distilleerderij in het VK een netto-nul-koolstofvoetafdruk voor haar on-site activiteiten. Dit is geen marketingstunt maar werd vastgesteld en gecertifieerd in een onafhankelijk gecontroleerd onderzoek.

De naam Nc’nean deed een belletje bij me rinkelen en ik ging op zoek naar een uitgave van vorig jaar van Whisky-magazine, waar een mooi artikel over dit project werd gepubliceerd. (klik hier voor het artikel) Toen daarenboven bleek dat de whisky heel erg lekker smaakt, hebben wij van Ambrosius onmiddellijk enkele dozen van deze uitzonderlijke Malt besteld. Deze zijn vanaf nu te koop in onze zaak of via de webshop. 

Nc Nean Organic Single Malt Whisky 46% 70cl

 

Facebook

recevez nos courriels

Remplissez votre adresse e-mail et recevez des promotions, des offres personnalisées, des conseils et des invitations à des événements, selon vos goûts et vos intérêts.
captcha