Druif: Zibibbo (Moscato d'Alessandria), Inzolia
Streek: Italië, Sicilië
Stijl: fruitige, en toch frisse, minerale witte wijn
Proefnotitie: Strogele kleur met lichte groenachtige reflecties. Zeer elegante fruitige aroma's van perzik en muscat druiven. Deze wijn is harmonieus, delicaat in de mond met en een mooie frisheid.
Het huis: Het ondernemersproject van Tiziana, Clemente en Giacomo Funaro begon in 2003, toen ze besloten om de druiven die gedurende drie generaties in de familiewijngaarden werden verbouwd, te verbeteren en zich toe te leggen op de productie van klassewijnen en zich te omringen met gemotiveerde en competente medewerkers . In 2011 heeft de wijngaard een belangrijke mijlpaal bereikt: de “Bio”-certificering. Al het land van het bedrijf wordt bewerkt met moderne en traditionele biologische landbouwmethoden; Voor de plantenvoeding worden organische meststoffen (zonder zware metalen) en groenbemesters gebruikt. Er worden geen synthetische chemicaliën gebruikt, tot slot worden, om het natuurlijke ecosysteem weer in evenwicht te brengen, ecologische compensatiezones gecreëerd en onderhouden.
aperitief ,asperges, vis, kaas
