Druif: Gemischter Satz (traditionele Weense druivenrassen die samen worden geteeld en gevinifieerd)
Streek: Oostenrijk, Wenen
Stijl: natuurlijke mousserende wijn
Proefnotitie:
Uiterlijk: Licht troebel strogeel
Neus : Expressieve aroma’s van rijpe appels, citrus, peren en witte bloemen, met subtiele gisttonen.
Smaak: Fris en levendig met een knapperige aciditeit en fijne, natuurlijke mousse. De afdronk is fruitig en licht ziltig..
Het Huis: Het Weingut Zahel, gevestigd in Wenen, Oostenrijk, is een familiebedrijf dat al vier generaties lang wijn produceert. De geschiedenis van het domein begon in het begin van de 20e eeuw, toen de familie Zahel zich toelegde op wijnbouw en een kleine Heuriger (traditionele Weense wijnbar) uitbaatte.
Richard Zahel, nam in 1989 het familiebedrijf over. Hij speelde een cruciale rol in de heropleving en promotie van de Wiener Gemischter Satz, een traditionele Weense wijnstijl waarin meerdere druivensoorten samen in één wijngaard worden verbouwd en gevinifieerd. Hij was de eerste wijnmaker die deze wijn bottelde onder de naam Wiener Gemischter Satz, waardoor hij nationale en internationale erkenning kreeg.
Sinds 2017 is het wijngoed onder leiding van Alexander Zahel, de vierde generatie binnen de familie. Hij heeft de wijngaarden biologisch gecertificeerd en in 2018 schakelde het domein volledig over op biodynamische wijnbouw, waarmee hij het engagement van de familie voor duurzaamheid en milieuvriendelijke wijnproductie versterkte. Zijn vrouw Hilary, die een achtergrond heeft als kunstenares en culinair schrijfster, ontwerpt de unieke etiketten van de Zahel-wijnen, die vaak met de hand worden bedrukt en versierd met kleurrijke vlinders.
Zeevruchten en oesters, lichte salades en vegetarische gerechten, frisse kazen (zoals geitenkaas of feta), aziatische gerechten met een lichte kruidigheid.
