Druif: Chardonnay, Pinot noir
Streek: Frankrijk, Crémant de Bourgogne
Stijl: frisse, verfijnde en elegante mousserende wijn
Proefnotitie:
Uiterlijk: heldere, lichte gouden kleur. Fijne en aanhoudende mousse.
Neus: fris en aromatisch, met een duidelijke aanwezigheid van citrusvruchten zoals citroen en groene appel. Er zijn ook bloemige aroma’s van witte bloemen.
Smaak: levendig en fris, met een mooie balans tussen fruitige smaken zoals perzik en groene appel en een licht romige textuur door de mousse. De wijn heeft een mooie zuurgraad die zorgt voor een frisse en verkwikkende afdronk.
Het huis: Jean Paul Brun is de eigenzinnige en veel besproken wijnmaker en eigenaar van het familiedomein Terres Dorées in het zuiden van de Beaujolais. Hij maakt authentieke, ongekunstelde wijn met een grote zuiverheid in geur en smaak en een bescheiden alcoholgehalte. Brun wijkt af van de gangbare methoden in de streek. Hij gebruikt bijvoorbeeld natuurlijke gisten die op zijn domein ‘in de lucht hangen’ in plaats van industrieel geproduceerde gist. Ook technieken zoals macération carbonique en thermovinificatie die aan de basis liggen van de snoepjeswijnen die we kennen als "le Beaujolais Nouveau" laat hij links liggen. Mede door het harde werk van Jean Paul Brun, is de Beaujolais nu terug aantrekkelijk voor de wijnliefhebber en topsommeliers!
Hier proef je de puurste vorm van het frisse fruit en het aromatische potentieel van de gamay. Licht, speels maar met karakter en structuur. De wijnen zijn vol en sappig, kortom elke slok vraagt naar meer…
Magistraal en dikwijls vergeten zijn de witte wijnen. Deze komen in 2 versies, licht en fris voor zijn “Gewone” blanc en zijn cuvée “Fut” die met de betere witte wijnen van de Côte de Beaune kan wedijveren.
Wijnmagazine Proefschrift:
De wijnen zijn echter allesbehalve 'Parkeriaanse blockbusters' in de vorm van veel kleur, veel alcohol, veel hout en veel materie. Ze munten uit in verteerbaarheid, lichtvoetigheid en de puurste druivenexpressie.
Ideaal als aperitief, met lichte amuse-bouches of canapés.Zeevruchten zoals oesters, geroosterde coquilles Saint-Jacques of geroosterde kreeft, visgerechten, sushis, verse salades, milde kazen.
