Proefpakket November !

LEES MEER

Welcome to Ambrosius

GREAT WINES

Fabulous Spirits

shop now

Fabulous Spirits

PASSION FOR TASTE

shop now

Passionate Tastings

Winebar Vinarchist

Discover now

Passie voor smaak sinds 1953

WIJNFLESSENHOMEPAGE

Great Wines

Meer dan 500 wijnen,in alle prijsklassen en van alle wijnstreken, onze leidraad is kwaliteit !

Nu winkelen
WHISKYFLESSENHOMEPAGE

Fabulous Spirits

Een fenomenale selectie van Spirits, meer dan 250 malts, 70 soorten rum en meer dan 80 Gins !

Nu winkelen
geschenken

Geschenken

Ontdek onze mooiste geschenken in wijn en spirits !

Nu winkelen

Onze hartendieven

Druif: 100% Tannat

Streek: Frankrijk, Sud Ouest

Stijl: Rosé, licht en fruitig

Proefnotitie: Rijp rood fruit zoals aardbeien en een licht kruidige toets in de neus. Zachte, ronde rosé met een mooie aciditeit.

Het Huis: Chateau d'Aydie is onder de leiding van de eigenaar Pierre Laplace wereldberoemd geworden door de inovatieve technieken waarmee deze man zijn wijnen maakt. Hij is één van de uitvinders van de 'Microbullage'. Een techniek die ondertussen door de grootste kastelen van de Médoc overgenomen werd. Door deze techniek laat hij de rode wijnen toe massief veel tannines te behouden zonder dat deze agressief overkomen. De Madiran is rode wijn uit het gebied vóór de Pyreneeën, gemaakt uit een uitzonderlijke druif, de Tannat. Deze wijnen kunnen gerust 15 à 20 jaar bewaard worden en doen het uitstekend bij kaas en wildgerechten. De witte wijnen kunnen zowel zoet als droog zijn op basis van de Petit Manseng en de Gros Manseng.

De familie Laplace bezit 60 hectaren binnen de herkomstbenamingen Madiran en Pacherenc du Vic Bilh in de uitlopers van de Pyreneeën met de klimaatinvloeden van de Atlantische oceaan. De bodemsamenstelling is rijk aan kiezel, quartz-zand in een kleirijke, goed drainerende bodem. 

foodwineAperitief, lichte en zomerse gerechten, BBQ 

http://www.famillelaplace.com

Les 3 Petits Cochons roses 2022 Laplace 75cl
€9.95
Niet in voorraad

Druif: 40% grenache, 40% cinsault en 20% syrah

Streek: Frankrijk, Rhône, Coteaux de l'Ardeche

Stijl: Droge, frisse, fruitige rode wijn.

Proefnotitie:  Het is een vin nature, wat betekent dat er geen gist is toegevoegd om de druiven te laten vergisten, maar dat er wordt gewacht tot de druiven zelf vergisten van het gist dat van nature in de schil en in de lucht zit. De wijn is enkele maanden opgevoed in betonnen vaten, op zijn gistcellen (sur lie). Een heerlijke lichtvoetige, elegante maar speelse rode wijn, die je gerust een paar graden kouder kunt drinken.

Het Huis : Tussen zuid en noord Rhone ligt de Ardeche. Het staat niet bekend als de beste wijnregio van Frankrijk, weinig mensen weten een vooraanstaande wijnmaker uit de streek te noemen. Toch zijn er een aantal wijnmakers die de reputatie van de streek omhoog weten te halen.

De meesten van hen werken biodynamisch. Château de la Selve is hier één van de betere. Het château is gebouwd in de 13e eeuw en diende als jaaghuis voor de beroemde familie van de hertog van J oyeuse. Over de eeuwen heen is het getransformeerd naar wijnchâteau. De wijngaarden eromheen hebben een fantastisch terroir, gelegen op de oevers van de Chassezac rivier, de belangrijkste zijrivier van de Ardeche. De bodem is van erg kalkhoudende klei. In 1990 werd Château de la Selve aangekocht door J ean-Régis en Magdeleine Chazollon. Nadat in 2002 hun zoon Benoît het wijnmaken overnam, werd ook de overstap naar biodynamische wijnproductie gemaakt. Sindsdien worden er prachtige, zuivere wijnen geproduceerd die het unieke terroir en potentie van de streek eer aan doen. 

foodwinewit vlees of een mooi provencaals gerecht. 

biowijn

www.chateau-de-la-selve.fr

Petite Selve 2023 IGP Ardeche Rood 75cl
€12.70

Druif: 50 % Cabernet-Sauvignon, 25 % Grenache, 25 % Cinsault

Streek: Frankrijk, Rhône, Coteaux de l'Ardeche

Stijl: Rode, droge, frisse en fruitige wijn 

Het Huis : Tussen zuid en noord Rhone ligt de Ardeche. Het staat niet bekend als de beste wijnregio van Frankrijk, weinig mensen weten een vooraanstaande wijnmaker uit de streek te noemen. Toch zijn er een aantal wijnmakers die de reputatie van de streek omhoog weten te halen.

De meesten van hen werken biodynamisch. Château de la Selve is hier één van de betere. Het château is gebouwd in de 13e eeuw en diende als jaaghuis voor de beroemde familie van de hertog van Joyeuse. Over de eeuwen heen is het getransformeerd naar wijnchâteau. De wijngaarden eromheen hebben een fantastisch terroir, gelegen op de oevers van de Chassezac rivier, de belangrijkste zijrivier van de Ardeche. De bodem is van erg kalkhoudende klei. In 1990 werd Château de la Selve aangekocht door Jean-Régis en Magdeleine Chazollon. Nadat in 2002 hun zoon Benoît het wijnmaken overnam, werd ook de overstap naar biodynamische wijnproductie gemaakt. Sindsdien worden er prachtige, zuivere wijnen geproduceerd die het unieke terroir en potentie van de streek eer aan doen. 

foodwinerood vlees en bbq 

biowijn

www.chateau-de-la-selve.fr

 

La Selve Beaulieu 2021 IGP Ardeche Rood 75cl
€17.95

Druif: 45% Syrah, 38% Grenache, 17% Mourvèdre

Streek: Frankrik, Languedoc, AOP Terrasses du Larzac

Stijl: Droge, sappige, ronde, en complexe rode wijn

Proefnotitie : De kleur is kersenrood, zeer geconcentreerd en briljant. De neus (na opschudden) bevat garrigue (laurier en tijm), specerijen (munt) en klein rood fruit. De smaak is rond, breed, vol smakelijke tannines en aangename frisse zuren. De afdronk is fruitig (rood fruit) met een mooie bitterheid en iets chocolade. Deze wijn heeft iets meer body zonder zwaar te zijn.

Het Huis: Guilhem Dardé noemt zichzelf paysan-vigneron, hij is even fanatiek in de wijngaard als bij het wijnmaken (vinificatie). Meer dan 20 jaar heeft hij de familiewijngaarden bewerkt en beheerd. De druiven werden naar de lokale coöperatieve gebracht en daar werden ze geblend met de druiven van zijn collega’s. Hij besloot echter om na 20 jaar met zijn eigen druiven zijn eigen wijn te maken. Daarmee koppelde hij zich los van de coöperatie en dat werd hem niet in dank afgenomen. Hij gelooft in de traditionele manier van wijnmaken; ploegen, handmatig plukken en biologisch. Verder gelooft hij heilig in de rol van terroir en weinig tot niet ingrijpen.

foodwineZuiderse keuken, zoals een rek van gegrild lamsvlees met kruiden, of een konijnenstoofpot

biowijn

http://masdeschimeres.com

 

Mas des Chimeres Nuit Grave Terrasses du Larzac 2021-22 75cl
€17.20

Subcategorieën