Welcome to Ambrosius

GREAT WINES

Fabulous Spirits

shop now

Fabulous Spirits

PASSION FOR TASTE

shop now

Passionate Tastings

Winebar Vinarchist

Discover now

Passie voor smaak sinds 1953

WIJNFLESSENHOMEPAGE

Great Wines

Meer dan 500 wijnen,in alle prijsklassen en van alle wijnstreken, onze leidraad is kwaliteit !

Nu winkelen
WHISKYFLESSENHOMEPAGE

Fabulous Spirits

Een fenomenale selectie van Spirits, meer dan 250 malts, 70 soorten rum en meer dan 80 Gins !

Nu winkelen
geschenken

Geschenken

Ontdek onze mooiste geschenken in wijn en spirits !

Nu winkelen

Onze hartendieven nu aan lockdown prijzen!

Druif: 45% Sémillon, 40% Rolle, 10% Ugni-blanc, 5% Clairette

Streek: Frankrijk, Provence, Côtes de Provence AOP, Cru Classé

Stijl: elegante volle witte wijn

Proefnotitie

Deze mooie witte wijn met een bleke gouden tint ontwikkelt aroma's van rabarber, selderij en ananas en evolueert naar subtiele toetsen van geroosterde amandelen met een evenwichtige afdronk.

Het Huis: Château Roubine ligt in het hart van de Var, tussen Lorgues en Draguignan. Het is een van de oudste wijngaarden in Frankrijk! In 1953 krijgt Château Roubine van het ministerie van Landbouw de status Cru Classé.

De naam ‘Roubine’ komt van het Provençaalse woord  ‘stroming’, wat verwijst naar de natuurlijke drainage van de wijngaard.  Samen met zijn ideale oriëntatie oost / west  en zijn klei en kalksteen bodem zijn deze aspecten van groot belang voor de productie van wijnen van hoge kwaliteit. De huidige eigenaresse, Valérie Rouselle, hecht grote waarde aan milieuvriendelijke methodes, reden waarom het Château in 2008 het certificaat  ‘Agriculture Raisonnée’ werd toegekend.

foodwinezeevruchten, gegrilde vis en wit vlees.

biowijn http://chateauroubine.com

Chateau Roubine Cru Classe Provence wit 2020 75cl
€18.90

Druif: 100% Verdejo

Streek: Spanje, Castilla y León

Stijl: aromatische, droge witte wijn

Proefnotitie:

  • Kleur: strogeel, groene tinten.
  • Neus: hints van tropisch fruit en elegante bloemige noten
  • Smaak: Rond en fruitig met een goede zuurgraad. Licht bittere afdronk typisch voor de Verdejo.

Het Huis: Barco del Corneta is in handen van Beatriz Herranz Sanz. Na haar studies wijnbouw in 2008 keert Beatriz terug naar La Seca, Valladolid, om haar nieuwe project te starten en de essentie van Verdejo terug te vinden.

Ze cultiveert al haar wijnstokken volgens de normen van de biologische landbouw, met respect voor de variëteit, de bodem en het klimaat. Deze wijngaarden, 5ha, bevinden zich in het natuurgebied Paraje de Cantarranas, La Seca op 700 meter hoogte. Deze wijngaarden waren eigendom van haar grootvader en het is haar missie om deze zeer oude wijnstokken nieuw leven in te blazen. De bodems zijn zanderig, met veel keien, en ze zijn kleiachtig en op kalksteen gebaseerd in diepere lagen. Het klimaat is continentaal, met koude en droge winters.

foodwineAperitief, gevogelte 

biowijn

https://www.barcodelcorneta.com

Barco del Corneta Cucu Verdejo 2019 75cl,
€14.25

Ron Centenario 20-Year rum is produced from Costa Rican sugar cane which is turned into molasses before aging in American white oak barrels up to 20 years using the solera aging system.

 

Tasting Notes 

Appearance : amber gold

Nose: sweet ,chocolate, caramel, vanilla

Palate: hints fruits like pineapple and apple

Finish: a really nice finish with vanilla-flavored. 

 

Land: Costa Rica

Distillery : Centenario

Alcohol by volume : 40%

Ron Centenario 20y Gift pack Decanter   glasses 40% 70cl
€89.90

Druif: 100% Gamay van jonge stokken

Streek: Frankrijk, Beaujolais

Stijl: Pure, sappige, fruitige rode wijn

Proefnotitie: 

Uiterlijk: elegante rode wijn

Neus: vers rood fruit

Smaak: veel sap en frisheid. Mooi in balans en heerlijk doordrinkbaar.

Het huis: Jean Paul Brun is de eigenzinnige en veel besproken wijnmaker en eigenaar van het familiedomein Terres Dorées in het zuiden van de Beaujolais. Hij maakt authentieke, ongekunstelde wijn met een grote zuiverheid in geur en smaak en een bescheiden alcoholgehalte. Brun wijkt af van de gangbare methoden in de streek. Hij gebruikt bijvoorbeeld natuurlijke gisten die op zijn domein ‘in de lucht hangen’ in plaats van industrieel geproduceerde gist. Ook technieken zoals macération carbonique en thermovinificatie die aan de basis liggen van de snoepjeswijnen die we kennen als "le Beaujolais Nouveau" laat hij links liggen. Mede door het harde werk van Jean Paul Brun, is de Beaujolais nu terug aantrekkelijk voor de wijnliefhebber en topsommeliers!

Leverbaar vanaf donderdag 18 november!

foodwineEen ideale vin de soif en ideale bistrowijn, maar ook lekker bij charcuterie of kip uit de oven.

Jean-Paul Brun Beaujolais Nouveau cuvee Premiere 2021 75cl.
€9.90

Subcategorieën

Ontvang onze Nieuwsbrief

Vul hier uw mail adres in en blijf op de hoogte van onze promoties en degustaties
captcha